Oplev et foredrag, der sætter fokus på arabiske kønsrollemønstre, arrangerede ægteskaber, opdragelse og religion, og ikke mindst sætter ansigt og identitet på ét menneske i den tusindtallige strøm af syrere på flugt, som få danskere kender, men som alle har en mening om.
Foredraget er baseret på Naser Khaders nyeste bog ”Hanan Syrien” (udg. september 2016) og i foredraget fortæller Naser om sit møde med den modige syriske kvinde Hanan Aldaher, der i 2014 flygtede til Danmark og i samme ombæring skrottede både sit tørklæde og sin religion. Der vil være mulighed for at opleve foredraget med Hanan også.
Hanan er i dag enlig mor, bosiddende i Vejle med to af sine fire børn. Hun har besluttet at hendes nye liv i Danmark ikke skal leves i skyggen af det liv hun kommer fra i Syrien – der var fyldt med underkastelse, sorg, savn og oprør mod et arrangeret ægteskab, en voldelig mand, en sharialov, der tog hendes to ældste børn, og et rædselsregime, der tog livet af hendes søster, svoger og deres børn.
Som fraskilt kvinde i et frit land, frygter Hanan ikke længere at tale højt om tabubelagte emner som politik, kønsmønstre, skilsmisse, opdragelse, sex og religion.
Hanans historie skildres levende af Naser, og med mulighed for at høre hende fortælle dele selv, alt sammen krydret med Nasers tanker og enorme viden om den arabiske verden og arabisk kultur.

 

Webdesign: Dudal Webdesign